Sista deltävlingen i Legends Cup-Anderstorp 7-9 sept

Sista deltävlingen i Legends Cup gick i Anderstorp den 7-9 september ihop med ett jubileumsrace som banan körde och firade att de fyllde 50 år, det var flyguppvisningar, drifting, gamla F1 bilar och givetvis Legend Car mm.

 Foto av Helene Alklid

Killarna åkte iväg redan på torsdag kväll och hade med sig en av de första gokartfamiljer vi lärde känna när Calle och Emil var 7 år och körde Cadetti 🙂 Emil och hans pappa Magnus Sternmark åkte med och agerade kock och supportrar, givetvis var även Fredrik Landén med som mekaniker.

Ifrån Nyman Racing deltog Micke Nyman och Rasmus Ericsson tillsammans med Calle 🙂

 

Fredagen kördes det tre eller fyra träningspass, på lördagen startade killarna direkt med tidskval på förmiddagen och Calle fick en 6:e tid av 14 förare i Pro, på eftermiddagen kördes sedan Race 1, det gick bra och Calle låg på 7:e plats när det plötsligt började ryka ur motorn och tyvärr fick Calle köra åt sidan och bryta racet på den 12:e varvet av 15, vilket var rejält surt eftersom resan var lång och de tagit ledigt från skola och jobb, här trodde vi att det var slutkört för denna tävling.

När man senare på kvällen konstaterat att nåt gått sönder som de inte kunde fixa på plats så ringde Calle hem till mig som stannat hemma denna tävling pga arbetet och sa ” mamma….du får säga nej…men jag måste ändå fråga….vill du köra ner min 1200 motor ikväll…” efter att fått förklarat för mig att det skulle ta ca 4 timmar men att det var motorväg i stort sett hela vägen så fick vi hjälp av Calles kusiner Dennis och Daniel Ahlin som kom hem och lyfte upp och spände fast hans extramotor på flaket på Magnus Amarok och jag snabbpackade, Magnus fixade hund och kattvakt och sen åkte jag.

Kl 23 var jag framme vid depån i Anderstorp och hann inte ens ta ur nyckeln ur bilen innan Magnus börjat lassa av motorn, sen påbörjades motorbytet och kl 01.00 på natten var de klara.

Söndag förmiddag var det då dags för Race 2 och för Calle nu med sin 1200 motor igen, och det gick riktigt bra, han kom in på en 5:e plats 🙂 tyvärr lyckades han inte ta femte platsen i totalen som han räknat med då det endast saknades 3 poäng dit, pga att han fick bryta Race 1 och inte fick några poäng där. Vi tror att han kom på en delad 6:e plats poängmässigt sett men eftersom placeringen i sista deltävlingen avgjorde vem som tar plats 6 vid delad poäng och Calle bröt race 1 så tror vi att han kom på en 7:e plats i totalen OCH han tog 3 pallplatser denna säsong !!!! Snyggt 🙂 

 Foto av Helene Alklid

Till den sista deltävlingen var det fortfarande inte klart med vem som skulle vinna hela serien 2018, det stod mellan Micke Nyman, Rasmus Ericsson och Tommi Nyvall från Finland, så det var spännande in i det sista, det slutliga resultatet efter Race 2 blev att vår Micke Nyman tog segern med endast 2 poäng före teamkompisen Ramus Ericsson och Tommi Nyvall tog tredjeplatsen, stort GRATTIS till dem alla !!!           Det blev tre superkillar som tog hem pallplatserna i totalen i Legends Cup, Tommi Nyvall och hans team tog så väl hand om oss när vi körde World Finals i Finland förra hösten, och i år åker alla dessa tre förare till Las Vegas för att köra World Finals och vi önskar dem lycka till och följer dem givetvis via livesändning, tyvärr kunde inte vi låta Calle delta i år, men vi hoppas att World Finals går lite närmre Sverige nästa år 🙂

Sedan påbörjade en ganska lång resa hem där Calle fick övningsköra hela vägen och i början fick jag påminna lite om att vi inte var på en bana och körde längre 😉 Magnus och de andra killarna körde hem med bussen.

Vi vill slutligen tacka alla Calles sponsorer för ert stöd 2018 det är tack vare er som detta är möjligt för Calle, tack till Patrik Elg på Fastighetsbyrån Köping-Arboga-Kungsör, Richard Trollske Hansen på Trollskes Maskin, Reeab i Kungsör, Lockmora Svets och Smide i Kungsör, Insedé samt Caliro. 

Tack även till Fredrik Landén som hjälper Calle och Magnus med mekandet och STORT TACK till alla er som följer Calle via ” Calle Ahlin Racing på FB ” samt via denna tävlingsblogg, det betyder mycket för Calle att se att så många är intresserade av att följa hans framfart på banorna och hejjar på honom, tack även till alla er som kommit och hälsat på oss på banorna runt om i landet i sommar och till hela LEGENDS GÄNGET så roligt och härligt att gå runt i Legends depån, alla hjälper alla och går och småpratar med varandra, det är precis som det var under den bästa tiden i kartingen när Calle och hans kompisar körde Micro när huvudskälet till att alla kör är att det är ROLIGT 🙂

// Anne