Mantorp Park 26 aug – Legends Cup deltävling 5

En lyckad tävling för teamet i Mantorp

 

Tävlingen i Mantorp kördes på söndagen så vi anlände dit på lördag eftermiddag, vi vaknade upp till ett soligt Mantorp på söndag morgon och när det var dags för träning var det ett häftigt gäng som ställde upp på gridden, det var 43 bilar som åkte ut samtidigt !!!!!

I tidskvalet sen var det först tänkt att både klassen Pro och Master skulle köra samtidigt men eftersom de var så många som 43 Legendsbilar på plats så då delade man upp tiden så Master och Pro fick köra ca 10 minuter var istället, i kvalet satte Calle 7:e snabbast tid i klassen Pro där de var 20 förare.

Han fick då starta på plats 7 i Race 1 och var redan på första varvet uppe på en fjärdeplats, topp 3 fajtades hela racet om placeringarna i topp men till slut fick en bil bryta pga tekniska problem, vilket innebar att Calle låg på 3:e plats, han hade dock en bil som närmade sig bakifrån och låg tätt bakom Calle sista varven, det var fajt dom emellan om tredjeplatsen men Calle lyckades hålla den och när de kom in i sista kurvan innan start/målrakan så gick Callen nära muren runt kurvan och rätt som det var såg jag hur bilen bakom klättrade upp på Calles bil och fick med sig halva vänsterskärmen bak, Calle fick sladd men klarade sig igenom detta, den påkörande bilen hamnade dock långt ut på gräset på högersidan och blev stående, Calle kom såldes in på en ny pallplats igen, tredje pallplatsen i rad…

Extra roligt var att hela Teamet tog samtliga pallplatserna, Rasmus Ericsson blev vinnare, Micke Nyman två och Calle trea, vi var otroligt glada allihop eftersom det blev en total Teamseger.

Tyvärr uppstod problem för oss direkt efter målgång då Calles halva bakskärm flög av vid påkörningen och vi hade ingen ny med oss, vi frågade runt bland andra förare men de hade inte heller med sig någon extra och med trasig skärm skulle Calle inte få starta  i Race 2, som tur var hade funktionärerna plockat upp bakskärmen och vi kunde tillfälligt laga den trasiga skärmen så Calle kunde start i Race 2.

Startordningen för Race 2 sätts efter snabbast tid i Race 1, vilket innebar att Calle hade startplats 9. Redan i starten var det en startkrasch i första kurvan där jag och Micke Nymans fru Emily satt på läktaren, två bilar for åt varsitt håll rätt ut i gräset, teamets förare klarade sig dock bra igenom detta. Återigen hade vi tuff fight i toppen och inget var avgjort förrän de passerade målflagg, denna gång tog teamet två pallplatser, Micke Nyman vinsten och Rasmus Ericsson tog andraplatsen, tredjeplatsen togs sen av Magnus Berggren.

Calle kom in över mållinjen på plats 5 i detta Race och vi var alla väldigt nöjda över dagen, trots påkörningen som Calle drabbades av i race 1. Jag själv blev oerhört rädd när jag såg bilen klättra upp på Calles bakskärm, senaste tävlingen i Falkenberg i juli hade vi Micke Nyman i en rejält krasch och Rasmus drabbades i båda racen av påkörningar, även i Karlskoga där vi var och tittade på STCC i slutet av augusti hände en otäck olycka med en funktionär som sorgligt avled på plats, och ytterligare olycka som krävde att ambulansen kom ut på banan dagen efter, så det sitter nog i och det kändes oroligt i båda racen tyckte jag.

I klassen Master vann Per Danielsson som också kör för Micke Nyman båda sina Race så Nyman Racing var glada 🙂

 

Idag den 6 september åker killarna ner till Anderstorp för säsongens sista tävling i Legends Cup, de får med sig en egen supporertgrupp 🙂 Magnus och Emil Sternmark som är gamla gokartvänner sedan Calle och Emil var 7 år och träffades på gokarttävling i Valla och de har sen dess hängt ihop, nu blir det bara killar i bussen i helgen och jag hoppas de får riktigt roligt tillsammans.

Även om Legends Cup 2018 avlutas efter denna tävling så återstår en liten tävling som körs på kul i Karlskoga på Gelleråsen, det är en Speedracingtävling som vi aldrig kört förut, korta snabba race där alla möter alla och till slut står några kvar som kör final, extra roligt att de ” gamla ” STCC förarna Richard Göransson och Janne ” flash ” Nilsson ställer upp och deltar i denna tävling, Onsdag den 19/9 på kvällen körs den.

Vi återkommer med rapport efter Anderstorp och ni som undrar vad ni ska göra nästa säsong, prova Legend Car, det är en rolig motorklass att köra och lika rolig för oss i publiken att titta på.

Det kommer att bli en testdag i Karlskoga preliminärt lördag 27 oktober, då kommer ni att kunna testa Calles bil, den kommer eventuellt att säljas för byte till annan Legend bil nästa säsong. Legend Car är absolut den roligaste racing jag sett på bana, och enligt Calle när någon frågade hur det var att köra Legend istället för gokart så blev svaret ” det sjukt roligast jag gjort ” 

Både Rasmus och Calle fick även ett Juniorpris så han fick med två pokaler hem.

De flesta fotona är tagna av en fotograf på banan ” Racefoto” !

// Anne