Legends Cup deltävling 2 – Gelleråsen 26 maj

  

Deltävling 2 i Legends Cup kördes ihop med ” Small Cars ” från både Norge och Danmark på Gelleråsen den 26 maj.

26 Maj var även dagen då Calles storebror fyllde 30 år, vi hade firat både Jonas och även Calle som hade fyllt 17 år helgen innan, men vi skickade en snygg grattishälsning till Jonas direkt från Gelleråsen 🙂

Vädret var otroligt varmt, tuff körning för förarna och mycket varma däck.

Dagen började som vanligt med ett testheat och Calle satt inte några snabba tider, förklaringen var att han passade på att köra testet med nya däck så han fick lite slitage på dem.

I tidskvalet fick Calle en 10:e tid av totalt 19 förare i Pro klassen. 

Sen var det dags för Race 1, Calle startade på plats 10 och lyckades placera sig på en 7:e plats vid målgång för race 1, startordningen inför Race 2 var sedan utifrån vilken tid man fick totalt i race 1, det innebar att Calle återigen startade på en 8:e plats i race 2, i detta race körde totalt 22 förare i klass Pro och i detta race körde Calle in sig på plats 6.

Här är Calles egna mycket korta racerapport från Gelleråsen: 

Dagens tävling avslutades med en 7:e och 6:e plats! Va uppe på 5:e kort stund men bromsa på mig lite under omkörningen så tappa platsen direkt. Tyvärr så blev däcken överhettade väldigt fort men vill tacka bästa teamet @nymanracing #nymanracing och mina mekaniker för en godkänd helg! Next Sturup

Vi hade med oss Calles kompis Erik Sandqvist som brukar följa med någon/några tävlingar varje år och hjälper Calle hålla snygg puts på bilen inför varje heat. Det är jätteroligt när Calles kompisar följer med oss på tävlingarna. 

Vi hade mycket gäster och hälsade på oss på Gelleråsen, bl.a Calles mentor och VVS lärare från Ullviskolan, som passade på och kom och tittade på Calle när han körde. Vi har haft stor hjälp av Jonas Klein under Calles första gymnasieår, för att Calle skulle kunna få möjlighet att delta i de tävlingar som var i höstas, det är helt avgörande att ha förstående lärare och skolchefer för att ungdomar idag ska kunna få delta i idrotter som ibland kräver att man måste ta ledigt någon dag från skolan pga restid eller träningsdagar i samband med tävling, vi har haft en otrolig tur med detta ända sedan lågstadiet när Calle började tävla i gokart. Vi har även haft tur med att Calle tagit sitt ansvar och sett till att läsa ifatt de timmar han missar i skolan vid såna här tillfällen.

Det är tydligen något med topen på 1250 motorn som behöver bytas ut, så inför nästa deltävling som skulle köras i Sturup så bytte teamet till den mindre 1200 motorn för att kunna lämna in 1250 för genomgång.

Nästa tävling Sturup 9 juni.

// Anne