Deltävling 3- Sturup 9 juni

Deltävling 3 gick långt ned i Sverige, Sturup, redan på torsdag tidig kväll skulle Magnus, Fredrik och Calle ta bussen ner, för att hinna delta i träningsdagen på fredagen.

De hann till Norrköping, där började kopplingen trassla på bussen så de fick vända hem igen, kl 21,30 var allt omlastat på bil+kärra, och det nödvändigaste var inlastat i bilen, sen åkte de iväg igen.

Vi fick akutboka hotellrum vid Sturup Airport. De var nere väldigt tidigt på fredagmorgon, så fredagens träning fick de hoppa över. De hade den stora turen att en av årets nya team medlemmar, Rasmus Ericsson bor med sin familj i närheten, så natten mellan fredag lördag sov Calle tillsammans med Micke Nyman hos Rasmus och hans familj, och Magnus och Fredrik på hotell. 

Innan dess bjöd Rasmus familj på en fantastisk kväll vid havet med grillat och efterrätter, så de blev en lyxhelg för killarna till slut. 

( bilden av lånad av Carro Lindgren )

På lördag var det sedan dags för tävling, jag ( mamman i familjen) följde Calle och teamet hemma vid datorn, det var återigen mycket varmt både i Sturup men även hemma i Kungsör, så svettigt av flera skäl….

När det är dags för dagens första heat som är ett test, så kommer aldrig Calles bil upp på Raceresults, Micke Nyman hade en kompis med sig, Carro Lindgren, så jag skickade snabbt en fråga om vad som hänt, tydligen hade tändboxen gått sönder, återigen ryckte Rasmus Ericsson och hans pappa ut och lånade ut en till Calle, så killarna fick igång bilen och Calle fick testa 3 varv när Master hade sitt test bara för att se att bilen gick. 

Enligt Carro gick den så bra och var så snabb så han hamnade i sandfållan 🙂

Sedan var det dags för tidskörning. Nu körde Calle med sin lilla motor, 1200, för att den stora skulle lämnas in för genomgång/byte av topen, den har varit snabb tidigare när han kört med den.

I tidkörningen satte han 6:e snabbast tid och den tiden satte han på sista varvet. Det var hans bästa tidkörning i år !

Race 1 kördes efter lunch, den livesändes av Legends Cups finska förares Tommie Nyvalls pappa Leif, så jag fick möjligheten att följa hela racet live via fb, det var jätteroligt eftersom det inte går att jämföra att se ett Legendsrace på listor via raceresults eller amigoo, jämfört med att följa det live på film.

Nervöst race där Calle plockade två placeringar under racet, i topp tampades teamchefen Micke Nyman med vår finska favoritförare Tommie Nyvall hela racet, otroligt spännande, tyvärr gick Mickes bil sönder det sista varvet innan målgång, Calle låg då på plats 4 och framför sig hade han teamkompisen Rasmus, när Micke bröt så var Calle på plats 3 och tog därigenom sin första pallplats i år !! Stort Grattis till Calle och hans mekaniker pappa Magnus och Fredrik som sliter för att ge Calle bästa förutsättningar med bilen.

På pallen har vi Tommie Nyvall på plats 1, teamkompisen Rasmus Ericsson på plats 2 och Calle på plats 3. Två stycken från Team Nyman Racing på pallen .

 

Här är mekanikern Fredrik Landén bild och sammanfattning av Race 1: Boom där satt den 😎,första pallplatsen för Calle (3:a) 😀, liten krigsskada som gör mekanikern extra stolt.

Inför race 2 så startade förarna efter vilken tid de satte som snabbast under race 1, det innebar startplats 6 för Calle igen. Även Race 2 sändes live av Leif Nyvall, det var lika nervöst detta race, denna gång körde Calle över mållinjen på plats 4 !

Så resultatet från Sturup med lilla motorn, blev en pallplats, Plats 3 i race 1 och plats 4 i race 2.

Mycket väl godkänt !!!

Vi vill rikta ett riktigt stort TACK till Rasmus Ericsson och hans familj som både gav husrum till Calle men som även bjöd hela teamet på plats på en underbar kväll vid havet med vacker solnedgång och fantastisk mat, och utlåning av en tändbox så Calle kunde fullfölja tävlingen. En tävling som började i kaos med trasig buss, trasig tändbox och slutade i topp 🙂 Vi gratulerar även Rasmus till pallplats för 2:a placeringen i både race 1 och race 2 !!

Stort TACK till Leif Nyvall för live filmning av racen, och stort GRATTIS till Tommie Nyvall till dubbelsegern i race 1 och race 2 i Sturup !!

Nästa tävling är 5-8 Juli i Falkenberg, då ihop med STCC gänget det ska bli jättekul, och då närvarar även mamman i familjen på plats 🙂

// Anne