Säsongen 2017 är avslutat och 2018 är på ingång !

Säsongen 2017 är nu avslutad och det började som ett frustrerande år.  Vi hade räknat med att bygga en ny bil till Calle under vintern så han skulle börja säsongen 2017 i en ny bil,  och vi hade varken fått chassi eller kaross som var beställt redan i oktober 2016, levererat när vi åkte till första tävlingen i Mantorp i mitten av april.

Redan andra deltävlingen i Legends Cup på Gelleråsen i början av Maj så sprack det gamla chassit igen, det hände även under säsongen 2016 och även då på Gelleråsen, det innebar att Calle inte kunde fullfölja andra deltävlingen och vi hade endast två veckor innan årets första höjdpunkt skulle äga rum. Tävling på Solvalla tillsammans med STCC som Calle hade sett fram emot väldigt mycket, vi hade nu fått chassit men ingen kaross levererat.

Samtidigt som Calle avslutade grundskolans sista prov och uppgifter så byggde Magnus och Fredrik Landén ihop den nya bilen under tidspress, Calle hjälpte till så mycket han kunde och hann, de hann klart precis i tid och på skolavslutningen för åk 9 så åkte Calle och mekanikerna iväg till Solvalla redan på eftermiddagen efter att vi ätit lite gott för att fira att grundskolan nu var slut.

   

Väl där så gick bilen bara på 2 cylindrar under tidkörningen, det räckte dock för att Calle skulle få en 9:e tid i klassen Pro på fredagskvällen. På lördagen skulle race 1 köras och trots att mekaniker och team letat efter felet hela fredagskvällen och hoppades att de hittat det, så gick bilen återigen bara på 2 cylindrar och Calle fick bryta race 1 och var såå besviken, eftersom han sett fram emot Solvalla tävlingen så mycket. Återigen fick mekanikerna slita och bytte ännu fler delar och Calle kunde precis komma till start för race 2 under eftermiddagen, han fick starta på plats 19 eftersom han fick bryta race 1 och körde ett av sina bästa race under sin racingkarriär, han plockade placering efter placering trots att han på slutet hade långa luckor till framförvarande bilar och när målflaggen gick så hade han kört upp sig 10 placeringar och slutade på plats 9, hela familjen var på plats på läktaren och många gamla gokartvänner hade kommit, så vi jublade över den uppvisning Calle bjöd oss på.

   

Efter sommaruppehållet så körde han lika bra på Kanonloppet på Gelleråsen som även det gick ihop med STCC vilket innebär att det är en enorm publik att köra för, här fick han äntligen köra en tävling helt utan tekniska problem med bilen och han kom på en 8:e plats i race 1 och en 6:e plats i race 2, en riktigt bra prestation igen !

    

Calle deltog även i Thor Modéendagarna i Kungsör tillsammans med en av sina sponsorer, Patrik Elg på Fastighetsbyrån i Köping-Arboga-Kungsör, det var stor tillströmning med intresserade till dem för att prata fastigheter och för att titta och provsitta Calles bil, väldigt många som pratade länge med Calle om bilen och racingen, det var jättetrevligt.

  

Årets andra men största höjdpunkt kom i mitten på september, Calle deltog i World Finals 2017 på Bottnia Ring i Finland där ca 80 förare från 8 länder skulle kämpa om World Finals titeln i 3 olika klasser. Calle körde i klassen Semi-Pro där juniorerna kör men även äldre förare, här mötte han äntligen förare i sin egen ålder, bl.a en amerikan som ledde världsserien i Semi-pro, men även duktiga förare från Lettland och Finland som han körde väldigt jämnt med och de såg ut att ha riktigt roligt under träningspassen och tävlingsheaten när de följde varandra tätt ihop.

  

Calle gjorde en jättefin insats även här, han körde upp sig till startplats 4 i den stora Championship finalen, vilket var fantastiskt bra i hans första World Finals, nu kom tävlingsnerverna in när det var sista finalracet och han tappade några placeringar i starten och gjorde någon felbedömningen som kostade honom någon placering i näst sista kurvan till en finsk förare och han slutade på en 7:e plats i sitt första World Finals, han slog amerikanen med 6 placeringar och fick de två letterna som han kört så jämnt med precis framför sig vid målflagg, topp 3 bestod av finska förare som är erkänt duktiga i Legends. Hela tävlingen var jättefint anordnad med många fina aktiviteter för publiken och deltagarna, en stor eloge till APR Competion och Johan Ahokas som höll i anordnandet av World Finals 2017.

    

Vinnare i klassen Pro blev för 3:e året i rad vår svenska förare Emil Persson, stort Grattis !

2017 var också året då Calle för första gången i Legends körde ihop med ett team, han blev inbjuden av Micke Nyman under vintern 2016/2017 att köra i Team Nyman Racing, ihop med några andra förare och blev jätteglad för att han fick förfrågan, det har varit ett väldigt trevligt år tillsammans med Nyman Racing då vi lärt känna många nya och trevliga bekantskaper kring teamet.

  

Calle satte som mål att nå topp 10 i totalen i Legends Cup 2017, han nådde det målet trots att han fick bryta 5 av totalt 14 race pga tekniska problem med bilen, han var själv besviken eftersom han kände att hade han inte fått bryta så många race så hade han nått en topp 5 – 7 placering i totalen.

 

Mekaniker och mamma är dock nöjda och vi är otroligt nöjda med hans 7:e placering i World Finals, även där var Calle missnöjd till att börja med eftersom han visste att nerverna i hans första World Finals ställde till lite problem och han visste att han borde kunna nått en högre placering, topp 5 eller högre, men målet för 2018 har Calle ännu inte uttalat men jag gissar att pallplats i totalen är målet han sätter för 2018 i Legends Cup.

World Finals 2018 körs i USA och det är för dyrt för att vi ska delta där, vi väntar tills 2019 då World Finals återvänder till Europa och vi misstänker att Riga kommer att stå värd för detta, vi hoppas därför få möjlighet att låta Calle köra någon eller några tävlingar i Riga under 2018 så han är väl förberedd att sikta på pallen i World Finals 2019. 

Calle kommer att ta kontakt med några nya företag som han hoppas få som sponsorer inför 2018 för att kunna genomföra en satsning i NEZ Cup i Riga och även åka till Danmark för att fightas i Scandinavian Open som är en tävling mellan Danmark och Sverige med en deltävling i varje land, vi hoppas även få med oss våra gamla trogna sponsorer som stöttat Calle i flera år, en del har funnits med redan från gokarttiden och gjort det möjligt för Calle att kunna göra det han älskar och brinner för, stort TACK till er för det.

STORT TACK till alla som på olika sätt varit en del i Calles tävlande under 2017, främst sponsorer som gör detta möjligt men även familj, vänner och alla andra som på olika sätt hejjar fram Calle varje tävling, och ett stort TACK till Micke Nyman som är en stor del i Calles race liv och som peppar, coachar och härjar med honom och till Fredrik Landén som är mekaniker vän och coach till Calle och oss i familjen och är en jättestor del i att Calle kan göra så bra prestationer på banan !! Även ett stort tack till Calles nya mentor på gymnasiet, Jonas Klein som stöttat Calle så han kunnat fullfölja sin säsong under höstterminen 2017 på VVS linjen på Ulvigymnasiet.

GOD JUL och Gott Nytt År till er alla !!!

önskar

Calle, Magnus och Anne Ahlin !!!